VILLANYPÁSZTOR

 

      Főoldal | Használati utasítás | Üzemeltetési tapasztalatok | Figyelmeztetés! | Árak | További képek | Kapcsolat

Villanypásztor

Használati utasítás

Használható: 12V-os Akkumulátorral, 12V szárazelemmel, és 12V-os Hálózati tápegységgel.
Hálózati tápegység: 220V/12V
Akkumulátoros üzemeltetésekor, az akkumulátort használat közben lehet tölteni.

Alkalmazható: Vadon élő állatok távol tartására, valamint haszonállatok terelésére.

Használati utasítás: A készülék leföldelése; egy fém pálcát a földbe kell szúrni, minimum 80cm-100cm mélyre, majd egy vezetékkel a készülék földpontjához csatlakoztatni. (földelés környéke legyen nedves, vizes)

Csatlakoztatás a karámvezetékhez: A készülék piros színű csatlakozójához, kell csatlakoztatni a vezetéket, amely a karámvezetékre viszi az áramot. Ide ajánlatos vastag szigetelésű vezetéket használni. (legjobb az autó gyújtókábel, méterben lehet kapni. Duplaszigetelt, kéteres MT kábel (hosszabító készül ilyenből))

A készülék földelésénél, és a karámvezetékhez csatlakozásnál is ügyeljen, hogy minden vezeték fémesen, jól érintkezzen, ez nagyon fontos, és szükséges a jó működéshez.

A 230 Voltos hálózat konnektorának védőföldelés pólusát, földelésnek használni nem szabad! Kizárólag földelés szondáról üzemeltesse a villanypásztor készüléket!

Üzembe helyezés: első lépés,: a földelés csatlakoztatása a készülékhez,: második, a karámvezeték csatlakoztatása a készülékhez, harmadik,: az adapter legvastagabb csatlakozóját hátul bedugni, ezek után be lehet kapcsolni.
Impulzus sűrűség: 1-2 impulzus/sec.

A karámvezeték feszültségének szabályozhatósága: nagyon egyszerű, a hálózati adapter jobb alsó sarkán, van egy hatállású kapcsoló, amilyen nagyságúra állítja itt a feszültséget, ugyan olyan arányban változik a karámvezetékben is a nagyfeszültség.
A tartó oszlopok,(karók, stb.) legyenek gondosan elszigetelve a karámvezetéktől, ügyeljen arra, hogy fűszál, gaz, és egyéb tárgyak ne érjenek a karámvezetékhez. Ellenkező esetben a feszültség leföldelődik (elszökik,) és a készülék nem fog megfelelően működni. Ez a jelenség különösen, esős, nyirkos, ködös, és nedves időben fordulhat elő.

Házilag alkalmazható szigetelők: bármilyen műanyag tárgy, slag, vastag falú benzincső, gumibelső stb, szigetelők legyenek minél vastagabbak, esős csapadékos, havas, zúzmarás időben különösen fontos a jó szigetelés.
A villanypásztor készüléket óvja a nedvességtől, ha terepen hagyja, akkor mindig takarja le, hogy tűző nap, eső, és harmat ne érje.
Villanypásztor teljesítményét nagymértékben befolyásolja a talaj nedvesség tartalma, és a karámvezeték elszigetelésének minősége, a tartó oszlopoktól, póznáktól, stb.
Szeretném felhívni a figyelmet a szigetelők fontosságára, a készülék csak jól elszigetelt karámvezetékkel működik megfelelően, és jó földeléssel.

Néhány szó a földelésről: földelés nagyon fontos, ügyelni kell hogy a földelés szonda vezetéke, jól csatlakozzon a villanypásztor készülékhez, ellenkező esetben a készülék károsodhat.

Fontos! Nagyon kell ügyelni arra, hogy a földelés és a nyíllal jelzett karámvezeték csatlakozóból ne tudjanak a vezetékek kicsúszni, kiesni, és az állatok se férjenek a villanypásztor készülékhez, ne tudják lelökni, megtaposni, stb. Akkumulátoros használatkor rövid karámvezeték esetén, a villanypásztor kímélése érdekében használhat 6V-os akkut, elegendő áramot ad így is a karámvezetékre.

Nagyon fontos: Csak akkor kapcsolja be a villanypásztort, ha már csatlakoztatta a földelést és a karámvezetéket, ellenkező esetben a készülék károsodhat!

A villanypásztor készülék szikrázhat, ne tegye olyan anyag közelébe ami robbanásveszélyes!

villanypásztor bekötési rajza
Bekötési rajz

Árak, tartozékok
Árak, tartozékok

35 hektáros terület őrzése
35 hektáros terület őrzése

villanypásztor bekötése házilag
Bekötés

villanypásztor szigetelés egyszerű megoldása házilag
Szigetelés egyszerű megoldása, házilag

villanypásztor bekötés sarokoszlopra házilag
Megoldás sarokoszlopra

villanypásztor kutya őrzéséhez
A kutya nem szökik ki.

villanypásztor használata kapuakasztóval
Kapuakasztó

villanypásztor vezeték rögzítése végoszlophoz
Végoszlophoz rögzítés

 


Olimpiq StemXcell őssejtfokozó kapszula